RS TORA 289 PROBLEM
zdravo bikeri
nije m bilo jako puno vremena na forumu. danas se sve svodi na kuca-pos'o,pos'o-kuca :)
kupio sam novi bike, BULLS COPPERHEAD 2 (2009), dao sam malo vise novca nego sto sam mislio. ali bike je super tako da mi nije zao. oprema je na njemu stvarno kvalitetna i o.k.
no da se vratim na temu. naime, imam (na izgled)jedan problem sa rock shox tor-om oznaka 289. na lijevoj strani vile ima jedan mali "kruzic" na kojem je napisano preload (+,-). hod (propadanje) amortizera je svega 5cm max bilo da ga okrenem u + smjeru ili u - smjeru. imao sam problem nakon nekoliko dana nego sto sam uzeo bike sa ovom tor-om. naime, culo se pucketanje kada predjem preko rupe. otisao sam u servis i pod garancijom su mi to otklonili. kako kazu otkacila se nekakva opruga, o.k :\
ovo su specifikacije sa SRAM-ovog sajta za ovu toru:
Travel 85-130mm
Weight 2360g (5.2 lbs)
Available Springs Coil U-Turn
Adjustments External Rebound, External Travel
Steerer Options Steel 1 1/8", Aluminum 1 1/8"
Crown Forged 6061 T-6 Hollow Aluminum
Upper Tubes 32mm, Steel, Chrome
Lowers Magnesium, Is Disc Mount
Options Remote
Recommended Rear Shock Ario 2.1
Maximum Rotor Size 210mm
posebno interesantno travel 85-130mm. imam jos uvijek garanciju. e sad pitanja za sva strucna lica na ovom planu koliko bi tebalo da je hod ovog amortizera na +,- preload-u? da li je uopste normalan ovoliki hod pri opterecenju moje cijele tezine na vilu (73kg)? i konacno, dfa li da odem kod njihovog servisera da mi to OPET srede kako treba?
eh da da napomenem da nisam bike kupio u CAPRIOLO prodavncama.
bikerski pozz
- Ulogujte se ili registrujte da bi ste poslali komentar

Postovani, Kao prvo nema
Postovani,
Kao prvo nema nikakve veze sto ste bicikl kupili u drugoj firmi,forum je otvoren za sve ljubitelje biciklizma i sva pitanja. Dalje sto se tice ovog modela RS viljuske ona spada u jeftinije modele ovog proizvodjaca jer se suspenzija postize oprugom a ne gasom ;ima hod (na deklaraciji 0d 85-130mm) ali u praksi 80 do najvise 100 mm. U svakom slucaju hod od 50mm nije pravi i svakako biste trebali viljusku da odnesete u servis.
Pozdrav
hvala Vam na brzom zalaganju.
hvala Vam na brzom zalaganju. mislim da ce tako i biti u skorije vrijeme. jer ovako nije posteno sa njihove strane.
hvala jos jednom
bikerski pozz
hvala Vam na brzom zalaganju.
hvala Vam na brzom zalaganju. pa mislim da cu tako i da uradim za dva-tri dana.
hvala jos jednom.
bikerski pozz